Diestersteenweg 153

3293 Kaggevinne

AlgemeenBehandelingIndicaties
Psycho-energetisch werk

Algemeen

Soms verliezen we het contact met onze eigen kern en daaruit kunnen verschillende symptomen/klachten/problemen zich voordoen (bvb stress, onzekerheid, vermoeidheid, ongewenste gewoonten, niet lekker in je vel zitten, blokkades, emotionele problemen, …)

Vaak schuiven mensen hetgeen ze als probleem ervaren naar de achtergrond. “Het zal wel overgaan” “Zo erg is het niet” “Het lukt me wel alleen” . Maar wanneer ben jij klaar om dingen in beweging te zetten? Het begint meestal met het accepteren van je probleem. Het besef dat het je leven beïnvloedt, anders dan jij zou willen. Dat is het moment om actie te ondernemen en je verantwoordelijkheid om goed voor jezelf te zorgen niet langer te ontlopen. Dit kan een keerpunt in je leven betekenen als je ’t jezelf toestaat. Soms lukt het even niet alleen en heb je een medicijn voor de geest nodig. Vaak is de oplossing veel eenvoudiger dan je zelf zou denken.

Als begeleider help ik je te vinden wat je op een bepaald niveau, dikwijls onbewust, zelf al weet. Bewustwording is een eerste stap. Dit gaat meestal samen met lichaamsbewustwording. De ratio heeft soms geen antwoord bij levensvragen of emoties. Hoe harder we proberen te “be”grijpen, er grip op te krijgen, hoe moeizamer het gaat. Om te groeien naar meer innerlijk evenwicht is het van belang op jezelf te leren vertrouwen, waardoor hart en hoofd beter gaan samenwerken.

Als je een probleem hebt waarmee je niet terecht kan bij iemand in je eigen omgeving of je voelt de nood om dit probleem aan te pakken samen met een objectieve buitenstaander dan kan een persoonlijke begeleiding voor een uitweg zorgen. Ook als je meer uit het leven wil halen of het gevoel hebt dat het leven een sleur begint te worden en je bent op zoek naar nieuwe uitdagingen, dan kan een persoonlijke begeleider je helpen doelen te stellen en deze te bereiken.

Je staat steeds centraal met je eigen unieke menselijke gevoelens, waarden en normen, wensen en mogelijkheden. Je krijgt individuele begeleiding waarbij je zelfredzaamheid wordt gestimuleerd en waarbij je leert om je eigen kracht te (her)ontdekken. Je leert om opnieuw in contact te komen met innerlijke rust om van daaruit alle potentieel en mogelijkheden binnen jezelf aan te spreken, want ieder individu heeft dit van nature in zich om te weten wat het beste is voor zichzelf.

Psycho-energetisch werk

Behandeling

De werkwijze en behandeling omvat 3 belangrijke aspecten, die perfect kunnen samenvloeien tot één geheel, maar die ook los van elkaar kunnen toegepast worden.

Persoonlijke begeleiding

Bij deze persoonlijke begeleiding word je ondersteund en bijgestaan om zelf weer in je eigen kracht te komen. Soms verliezen we het contact met onze eigen kern en daaruit kunnen verschillende symptomen/klachten/problemen zich voordoen (bvb stress, onzekerheid, vermoeidheid, ongewenste gewoonten, niet lekker in je vel zitten, blokkades, emotionele problemen, …)

Als begeleider help ik je te vinden wat je op een bepaald niveau, dikwijls onbewust, zelf al weet. Bewustwording is een eerste stap. Dit gaat meestal samen met lichaamsbewustwording. Uitgaande van een holistische gedachte, d.w.z. lichaam en geest beïnvloeden elkaar, wordt een begeleiding op maat uitgestippeld.

Er ontstaat een flexibele begeleidingsvorm door middel van gesprekken, lichaamsgericht werk en oefeningen. Vaak zal een begeleiding uit meerdere sessies bestaan, maar ook een eenmalig consult kan je een aantal tools en inzichten aanreiken waar je dan zelf actief mee aan de slag kan.

Wanneer ik je niet kan verder helpen of de begeleiding verloopt niet zoals verwacht dan gaan we op zoek naar een gepaste doorverwijzing. Bij medische problemen wordt steeds gevraagd om eerst een arts te raadplegen.

Relaxatie, ademhaling, meditatie-visualisatie

Ademhaling

Ademen houdt je in leven, en je denkt er nauwelijks aan. Je ademhaling is van levensbelang, en wanneer je er bewust mee omgaat kun je meer uit je leven halen! Onze ademhalingspatronen staan direct in verbinding met onze reactie op spanning en stress en kunnen onze gemoedstoestand beïnvloeden. Ondermeer mentale stress heeft oppervlakkig ademhalen als gevolg waardoor spanningen toenemen en de energie afneemt.

Je kunt je ademhaling gebruiken als een gereedschap om tot rust te komen, je gedachten te focussen en de controle over jezelf terug te nemen. Wanneer je op dagelijkse basis bewust met je ademhaling omgaat, zal het zelfs langdurige positieve effecten hebben op lichaam en geest. Door oefeningen leren we ons bewust te worden van de manier waarop we ademen en we ervaren de positieve inbreng van een bewuste en diepe ademhaling.

Relaxatie

Gespannen spieren ontstaan over het algemeen doordat je teveel stress ervaart wat zijn invloed heeft op het zenuwstelsel. Wanneer je je spieren ontspant, ontspant je geest ook gemakkelijker. Tevens worden je hartslag en je bloeddruk lager wat de gezondheid bevordert. Er zijn grofweg twee soorten ontspanningstechniek voor de spieren, de progressieve spierontspanning en de diepe spierontspanning.

Meditatie

Bij meditatie richt je je aandacht naar binnen en leid je jezelf naar een staat van bewustzijn die sereniteit, helderheid en rust met zich meebrengt. Meditatie is een vorm van ontspanning waarbij de geest tegelijkertijd helder en alert blijft. Door te mediteren verlaag je je zuurstofbehoefte, het ademhalingsritme, de hartslag en de bloeddruk en ontspannen de spieren. Er zijn diverse meditatietechnieken waaronder de visualisaties, mantra’s, chakrameditatie, …

Massage

Door aanraking geraakt worden. Dat is een beetje hoe integratieve massage omschreven wordt. Dit is een combinatie van intuïtieve massage, holistic pulsing en energetische massage waarbij je een diepe relaxatie kan ervaren en die helpt om blokkades, zowel emotioneel als energetisch, op te lossen. Een massage kan onderdeel zijn van een begeleiding, maar kan ook als losse ondersteuning en relaxatie dienen in een stresserende tijd.

Psycho-energetisch werk

Indicaties
  • Voor iedereen die nood heeft aan begeleiding op maat.
  • Voor iedereen die op een vrij eenvoudige manier aan zichzelf wil werken.
  • Voor iedereen die ondersteuning en inzicht kan gebruiken.
  • Voor iedereen die zichzelf wil (her)ontdekken.
  • Voor iedereen die (innerlijke) rust zoekt.
  • Voor iedereen die zich wil engageren naar zichzelf toe, maar ook bereid is om te verbinden met de ander.

Ook voor kinderen vanaf de lagere school.

Het is belangrijk dat je jezelf goed voelt bij hetgeen aangereikt wordt en daar wordt de nodige aandacht aan besteed. We zijn allemaal uniek, dus ook elk contact is uniek.

(Kinder)psychologie

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam heel wat veranderingen. Sommige vrouwen ondervinden heel weinig tot geen last van, andere vrouwen hebben toch heel wat klachten. Vaak worden deze klachten omschreven als ‘het hoort er bij’. Doch dikwijls kan een osteopaat deze klachten verhelpen.

Osteopathie zorgt er voor dat geïrriteerde en gespannen zones ontspannen worden. Er worden hierbij alleen zachte technieken gebruikt. Bij een zwangere vrouw staan vooral de regio rond het staartbeentje, de wervelkolom, het middenrif en de glijvlakken tussen de organen centraal. Het lichaam wordt in evenwicht gebracht, zodat ook de foetus zonder obstructies kan groeien. Het welzijn van de mama en haar baby verhoogt aanzienlijk.

Naar de bevalling toe wordt het bekken en bekkenorganen nagekeken. Wanneer het bekken goed los zit, bevordert dit de bevalling en de uitdrijving.

Er wordt aangeraden dat je tijdens de zwangerschap regelmatig behandeld wordt. Na de bevalling is het niet slecht om je lichaam terug in evenwicht te laten brengen.

kinderosteopathie

- Huilbaby’s
- Darmkrampjes of kolieken en acute buikpijn
- Reflux
- Voorkeurshouding
- Asymmetrie van de schedel
- Rugklachten
- Hoofdpijnen
- Wervelkolomaandoeningen zoals scoliose
- Astma
- Eczeem en allergieën
- Keel-, neus- en oorproblemen zoals overmatige verkoudheden, oorontstekingen, keel-en neusamandelontsteking
- slaapproblemen
- gedragsproblemen: ADHD, ADD
- concentratieproblemen, leerproblemen
- ontwikkeling van de tanden
- vooraf, tijdens en na orthodontische behandeling

Deze lijst is helemaal niet volledig maar schetst slechts enkele mogelijkheden. Vind u de klacht van uw kindje niet in de lijst terug of hebt u nog vragen, kan u ons altijd bellen of mailen.

Top
Schrijf je in op
onze nieuwsbrief

Diestersteenweg 153 | 3293 Kaggevinne | 013/313116 | Privacy Webnology